Suonare d’Amatori tijdens generale repetitie 17/11/2017

Suonare d’Amatori, dat letterlijk ‘het spelen door liefhebbers’ betekent, werd opgericht in 1996 onder de naam ‘Stichting Delfzijls Symphonieorkest’. De stichting stelt zich ten doel symfonisch begeleide koorconcerten en/of symfonische concerten door amateurmusici in de provincie Groningen te stimuleren en mogelijk te maken. Hierdoor krijgen gevorderde amateurmusici de kans op hoog niveau muziek te maken. Bovendien biedt het de vele amateurkoren in de provincie de gelegenheid werken voor koor en orkest te programmeren. Aanvankelijk ging het daarbij om koren uit de regio Eemsmond, maar inmiddels heeft de stichting haar werkterrein uitgebreid en wordt er ook samengewerkt met koren uit andere delen van de provincie. Sinds de oprichting heeft Suonare d’Amatori meegewerkt aan een aantal ambitieuze projecten met een grote diversiteit. Hierin werden zowel bekende als onbekende orkestrale werken en werken voor koor en orkest met groot succes uitgevoerd. Daarnaast treedt Suonare d’Amatori ook op als zelfstandig orkest, veelal onder leiding van dirigent en muzikaal adviseur Jelke Hamersma. Suonare d’Amatori is lid van de Federatie van Amateur Symfonie Orkesten (FASO).

Koren waarmee Suonare d’Amatori zoal heeft samengewerkt, zijn Kamerkoor Arti Vocali, Collegium Musicum Loppersum, Toonkunstkoor Delfzijl en Nicolai Ensemble.

Omdat het orkest wil blijven leren en geïnspireerd wil blijven musiceren, worden de orkestleden soms extra begeleid in workshops door gespecialiseerde beroepsmusici (repetitoren), zoals Paulien Kostense, die veel ervaring hebben met het uitvoeren van bijvoorbeeld oude muziek.

Lees meer over onze diensten.

Zin om mee te spelen? We zijn altijd op zoek naar musici!

Benieuwd naar onze concerten? Ga dan naar onze concertagenda.

Klik hier om contact met ons op te nemen.